Saturday, August 7, 2010

Respect lelaki kerana.

Sangat saving.bukan shopaholic cam perempuan.


Cnth:Ayah aku.tengok belt beliaw..punya lah nak tertanggaltanggal dah kulit.Steady je pakai.Tengok dari jaoh memang lah tak nampak tapi.. bile dekat.masyaallah.camana le ayah leh pakai belt ni lagi.Mungkin sebab belt uh beliaw sayang @taupun tak nak membazir .So,pasni aku da plan2 ngan Akak aku bufday ayah next month,belikan belt ok bagi branded siket.


Cnth:ak pernah Nampak budak lelaki pakai beg yang koyak.Masa tu kat dalam bas.Ade kesan jahit lagi.Tapi still Nampak koyak tuh.Jelas kelihatan ok.Dia boleh lagi cool..kalau aku..tak kira2 nak beg baru gak!.hee.tak pon guna beg laen lah.Aku taw biase golongan pempuan ni beg bukan satu macam aku lah gak.Banyak lagi spair suke tambah koleksi je.Ahah.


Cnth:Sang teruna.Aku nampak dengan jelas lagi kasut dia dah koyak..Nak tegur,tak mungkin lah.Apa lak kata dia nanti.Nak je belikan kasut baru untuk dia tapi hulur arr duet kat aku.haha.Perempuan kalau bab-bab kasut ni memang cukup alert taw.Kasut gi kelas laen,seliper gi kafe laen,kasut gy jalan2 laen..he.Biasa kalau akhir sem(abes sem) mesti banyak gila kasut yang student tinggalkan kt rak kasut bilik.Ada yang elok2 lagi tapi disebabkn tak nak memberatkan beg..masing2 tinggl je kan kasut..aishh,yg ni memang boros la.sila jangan contohi :)


Cnth:kalau time outing,Sabtu,Ahad,bas penuh dengan girl je.Laki pun kalau ade yang Chinese je la.Tapi time awal2 ni ramai jugak laki tapi budak2 tahun1 je la.Yang senior2 ni mana nak naek bas,motor dah ade.Sampai lak kt jj tmn u tuh nanti,Nampak la girl je ramai dengan troli jj yang membukit barang2 shopping.Laki pulak se dua beg plastik je.adeiii.*aku kategori trolli uh tp troli tu hasil mixing barang2 ngn membe2 laen le.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Last week,aku gi Skudai Parade.Tak ramai budak utm datang sini.Ye la datang sini kena naek bas luar,kalau pergi jj taman u naek bas u je.Tambang bas 1.40hinggit je..boleh la tuh.Ade Econsave pulak tuh dapat leh saving bebanyak.Then,ade kedai baju yang menjual baju dengan harga yang sangat perpatutan.Besh gile..rambang mata aku.Dahle masuk ade satu kedai uh die pasang lagu bigbang lagi.haru-haru~~~.Tapi aku tak beli pun sebab baju takde dalam shopping list aku.ahaiiii!tapi takpe..banyk duet lagi mungkin next time dapat rembat due tiga helai baju.;Derrkk.ape motif ni..ok.shopping Skudai parade yok.banyak baju chantek2.


7 comments:

  1. erm..
    bese je sume ni..
    tp kalo yg kite xpenah nmpk laki tu pkai brg2 koyak mknenye dia boros ke?huhu

    ReplyDelete
  2. aha..laki 1 nafsu 9 akal..pmpn 9 nafsu 1 akal.

    ReplyDelete
  3. yup2 btol2. kalo lelaki beg tu pakai since skola menngah smpai ke u. hehh :P

    ReplyDelete